Sommar, sol och semester

Några enkla tips inför sommaren som du kanske kan ha användning för. 

  • Klistermärken med texten ”Ingen reklam tack” finns att hämta på KKB:s kontor. På så sätt undviker du att brevlådan fylls med reklam om du är bortrest några dagar. 
  • Reser du bort en längre tid så är det en god idé att stänga av vattnet på disk- och tvättmaskinen. Vattenskador uppstår snabbt om det blir läckage som inte stoppas i tid.
  • Din hyresinbetalning kan du sköta oavsett var i världen du befinner dig. Inloggad på Mina Sidor kan du som hyresgäst se ditt hyressaldo, OCR-nummer och förfallodatum. Du kan även få hyran på autogiro om du önskar det, på så sätt dras hyran alltid på rätt dag. Kontakta KKB:s kundtjänst om du vill veta mer. 
  • Pool har blivit allt vanligare i trädgårdstäppor vid våra radhus och marklägenheter. För att förhindra drunkningstillbud ställs särskilda krav på dig som hyresgäst gällande säkerheten för både fasta och tillfälliga pooler. Du som funderar på att ha pool i trädgården måste ha tillstånd av KKB. Ansvarsfrågan vid ett eventuellt tillbud ställer krav på att hyresgästen ansöker om vår prövning för medgivande innan pool (avsedd för mer än 20 cm vattendjup) anläggs inom våra bostaadsområden. För vårt medgivande krävs bland annat att poolen är utrustad med skydd mot drunkning. För att söka tillstånd, kontakta KKB:s Marknadschef Eva Hansson 046-287 31 75. 
  • Grillning hör för många sommaren till. Tänk på att grillning på balkong endast är tillåtet med elgrill. Om du använder kolgrill måste du se till att placera den på ett sådant sätt att inte dina grannar blir störda av röken och självklart tänka på var den står ur brandrisksynpunkt.