Alla hjärtans dag!

 

Alla Hjärtans dag är en dag i kärlekens tecken. Kärleken till sitt djur, sina barn och sin partner, men glöm inte bort dig själv.

Vi har laddat upp med en kärleksfull present till alla våra besökare under Alla hjärtans dag innehållande reflex, plåster, en regnponcho och något gott.

Du är välkommen in även om du inte tänkt besöka oss just denna dag. De fem första som får en Alla hjärtans dag present får även en Första-hjälpenbox med bland annat sterila kompresser, sax, tejp och bandage. Perfekt till bilen, sommarstugan eller att ta med sig på utflykter.

Alla hjärtans dag kan för en del påminna om någon nära som har eller har haft problem med hjärtat.
Av de 10 000 personer som varje år drabbas av hjärtstopp, är mer än en tredjedel under 65 år och i arbetsför ålder Chansen att överleva ett hjärtstopp minskar med 10 % varje minut om personen inte får hjälp. De första minuterna är därför väldigt viktiga och snabb tillgång till en hjärtstartare kan vara skillnad mellan liv och död.
Den som drabbas av plötsligt hjärtstopp och får en stöt av hjärtstartaren inom 180 sekunder har 74 procents chans att överleva. Av de som inte får hjälp så överlever ca 5 %.(Källa: Hjärtlungfonden).
Visste du att KKB har hjärtstartare på sitt huvudkontor på Mårtensgatan samt på de fyra kvarterskontoren i våra bostadsområden? Vår personal är utbildad i Hjärt- och Lungräddning och vet hur man använder en hjärtstartare.