Bra att veta till inflyttningen

Nycklar är tillgängliga från kl 12.00 den förste vardagen i månaden och hämtas på kvarterskontoret.Ta med hyresavtal och legitimation.

Hyran för första månaden betalas i god tid, så att den är oss tillhanda när nycklarna hämtas ut. I annat fall tar du med kvitto på betald hyra.

Bostaden är besiktigad i samband med föregående hyresgästs utflyttning. Kopia av protokollet får du av kvartersvärden. Om du skulle hitta något fel, som inte är noterat i protokollet - kontakta kvartersvärden inom 8 dagar. Vi ser gärna att även inflyttande hyresgäst närvarar vid besiktningen.

Autogiro

Om du i fortsättningen önskar betala hyra med autogiro, kontakta oss så får du en blankett eller skriv ut Blankett för autogiro
Genom autogiro dras hyran automatiskt från ditt konto den siste vardagen varje månad. På så sätt riskerar du ingen dröjsmålsränta eller förseningsavgift, eftersom betalning alltid görs på rätt dag - varken för tidigt eller för sent. Observera att vid inflyttning måste första hyran betalas manuellt med hyresavi.

Flyttanmälan/Adressändring

Flyttanmälan ska göras i förväg, senast en vecka efter flytten. Du gör din flyttanmälan till Skatteverket (skatteverket.se/flytta) så att du får rätt folkbokföringsadress. Skatteverket sprider din nya adress till många myndigheter och företag, dock inte till alla så det är viktigt att du själv hör av dig till de företag som fortsätter sända post till din tidigare adress. Vill du ha eftersändning av din post får du beställa det hos Svensk adressändring (www.adressandring.se). Du som bor i flerfamiljshus ska vara folkbokförd på din specifika lägenhet. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du kan hitta lägenhetsnumret i husets entré, på din ytterdörr, på ditt postfack eller i ditt kontrakt. Du som är inneboende eller hyr lägenhet i andra hand ska inte ange c/o i din flyttanmälan. Du ska se till att ditt namn finns på dörren och på postboxen i entrén om det finns en sådan.

Brandvarnare

Alla våra bostäder är utrustade med brandvarnare. Du ansvarar för att regelbundet funktionstesta och rengöra brandvarnaren samt anmäla driftsstörningar till kvartersvärden. Mer info finns att läsa här.

Värme, vatten och el

Av ditt hyresavtal framgår om du har eget abonnemang på värme, vatten och/eller el.

Du anmäler själv inflyttningen till respektive leverantör:

El

Nätägare i Löddeköpinge och Hofterup:
E.On
020-22 24 24 • www.eon.se

Nätägare övriga orter/bostadsområden:
Skånska Energi AB
046-507 00 • www.skanska-energi.se

Vatten

Kävlinge kommun
046-73 90 00 • www.kavlinge.se

Renhållning

Sysav
040-635 18 00 • www.sysav.se

Gas för uppvärmning:

E.On Gas AB
020-56 56 00 • www.eon.se

 


Ta kontakt med din kvartersvärd vid frågor om din inflyttning.