Tips inför vintern

Tips för en tryggare vinter både när du är hemma och om du reser bort

Än så länge har inte vintern gjort sitt ordentliga antågande ,men av erfarenhet vet vi att den skånska vintern kan komma över en natt. Därför vill vi vara steget före och i god tid informera och ge er användbara tips inför den kommande vintern.

  • Tänk på att inte lämna tända ljus obevakade. Har du barn eller husdjur bör ljusen placeras på lagom avstånd. Kom-ihåg-klistermärke att sätta på insidan av ytterdörren för att inte glömma släcka ljusen innan man går hemifrån finns att hämta på huvudkontoret.
  • Några timers som tänder och släcker lampor synliga från fönstret gör att lägenheten ser bebodd ut även om du inte är hemma.
  • Stäng och lås alla dörrar och fönster innan du åker hemifrån, även om du bara är borta en kort tid.
  • Om du är borta en längre tid, be gärna grannen att hålla ett öga på din lägenhet. Bor du med egen biluppställningsplats vid huset kan det vara en bra idé att be grannen parkera sin bil där emellanåt.
  • För att undvika att reklam samlas i brevlådan om du reser bort finns klistermärken med texten "Ingen reklam, tack" att hämta på huvudkontoret.
  • Via Mina Sidor kan du som hyresgäst logga in och se saldo och OCR-nummer för att kunna betala din hyra, var du än är. Du vet väl om att du kan betala din hyra med autogiro? På så sätt dras hyran alltid på rätt dag och du slipper tänka på det själv.
  • Bor du i radhus och har vattenutkastare på fasaden, koppla loss slangkopplingen för att undvika frostsprängning.
Snöröjning

Vid halka och snöfall utför vi snöröjning och halkbekämpning av gångbanor och entréer enligt prioriteringsschema för varje kvartersområde. Detta schema finns uppsatt på anslagstavlor inom bostadsområdet under vintersäsongen för att klargöra prioriteringen av snöröjningen. Snöröjningen påbörjas så snart snöfallet avtar. Enligt hyresavtal gällande radhus och marklägenheter ansvarar hyresgästen själv för snöröjning och halkbekämpning i anslutning till sin entré. Observera! Vid P-platser och garage snöröjer vi infarter och körbanor men kan inte garantera snöfritt på parkeringsrutor och framför garageportar.

Var alltid observant när det är snö och is, trots snöröjning kan vägbanan vara hal.

Inomhustemperatur

De flesta av våra flerfamiljshus värms upp genom panncentraler med 100% biogas och värmen ingår i hyran. Din hyra är baserad på en inomhustemperatur på ca 20 grader. Vi arbetar ständigt med kontinuerlig övervakning för att hålla en jämn inomhustemperatur på ca 21 grader. Du mäter din inomhustemperatur mitt i rummet ca 1 meter ovanför golvet. För att säkerställa att ventilationen i lägenheten fungerar på ett riktigt sätt kontrollera att tilluftsventilerna i fasaden är öppna. Det kan kännas lockande att stänga dom för att inte få in kall luft, men i själva verket innebär det istället att det blir kalldrag längs med golvlister och andra otätheter. Har du ventilerna öppna och en inomhustemperatur under 20 grader ska du kontakta din kvartersvärd.