Ny VD för KKB och KKL

Porträttfoto

Vi hälsar Henrik Hopp välkommen som interims-VD för KKB och KKL. Han tar över efter Mikael Strand, som slutade i mitten av mars.

Porträttfoto

Henrik Hopp kommer närmast från roller som VD på Stoby och Regionchef på Wästbygg, med en väldokumenterad erfarenhet av bygg- och fastighetsbranschen. Bland annat har han arbetat med fastigheters hela livscykel, ledarskap och marknad i såväl privat som i offentlig sektor.

- Jag ser fram emot mitt uppdrag på KKB och KKL, vars fokus bland annat kommer att ligga på att leda verksamheten, stärka relationen mellan ägare och bolag samt säkerställa bolagens många utvecklingsprojekt. Detta i samarbete med alla engagerade medarbetare som varje dag har som mål att skapa största möjliga värde för våra hyresgäster, säger Henrik Hopp.

- Vi i styrelserna är glada att ha anlitat Henrik för uppdraget, säger Christian Lindblom, ordförande i KKB. Även om medarbetarna i våra bolag är proaktiva behöver vi ha en VD på plats. Styrelserna arbetar nu vidare med rekrytering av en ordinarie VD – det enskilt viktigaste uppdraget våra styrelser har under år 2024.

Pia Almström, ordförande i KKL, tillägger:

- Jag välkomnar Henrik till våra bolag. Han utgör en viktig organisatorisk förstärkning, som möjliggör att både bolagen och dess medarbetare utvecklas – även i väntan på en ordinarie VD. Med Henrik på plats får bolagen arbetsro och vi i styrelserna kan arbeta vidare med rekryteringsprocessen.

Interimsuppdraget löper under 1 år.